Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: rörligt synfällt

Mitt synfällt står inte still. Jag kan se raka linjer slingra sig och allting rör sig konstant. Jag har just kommit på att det kanske är onormalt efter att ha haft det så så länge jag kan minnas! Hur vanligt är det? Går det att få synfälltet stabilt? Jag är rätt åksjuk vilket man ju skulle tycka vore konstigt. Jag är ju van vid att synfälltet rör sig! Tacksam för svar!

Svar:

Hej!

Det du upplever kan bero på flera orsaker. Det bästa är att du gör en grundlig synundersökning hos en optiker som får kolla av om det är ett vanligt synfel som behöver åtgärdas eller om du behöver bli remiterad till en ögonläkare.

Vänliga hälsningar

Peter vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons