Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Rodnad ögat

Hej! Jag har under tre veckor haft en del besvär med ögonen, nu en vecka har jag som en rodnad runt ögat vid ögonvrån och det skaver samt kliar och svider, jag har prövat ögondroppar men känns inte som det hjälper riktigt. Jag har mer besvär på ena ögat än andra. Jag är en väldigt orolig själ och skulle bli glad om jag fick svar. 

Svar:

Hej!

Om det kliar skulle det kunna vara någon form av allergi. Kolla med din familjeläkare så kan de hjälpa dig med rätt behandling.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.