Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Rinnande vatten i båda ögonen.

Hej. Ingen av mina läkare trots undersökning på KS neuro kan förklara varför vatten rinner inne i ögonen på mig när som hels utan att det rinner något vatten. läkaren på akuten trodde att det var en sorts migrän som inte ger huvudvärk, men överläkaren på R15 säger att personer över 65 inte får migrän.

Jag är man 74 år slank rök och nyttjar inte sprit. Min ögonläkare som opererade mig för starr för ett år sedan har under sina 25 år aldrig hört talas om rinnande vatten i ögonen. Har du gjort det.

Tack.

Svar:

Hej!

Jag antar att du menar att dina ögon rinner som när man gråter? Ögon som rinner är tecken på att din tårvätska inte fungerar som den ska. Testa att droppa med ögondroppar 3-4 gånger/dag så borde tårfilmen stabilerseras och tårarna sluta rinna. Det ska vara ögondroppar i gel-format och utan konserveringsmedel. Det finns inget bot mot rinniga ögon såvida det inte är stopp i tårkanalen. Därför behöver man droppa livet ut annars kommer problemen tillbaka. Om det inte blir bättre kan du be en ögonläkare att kolla dina ögon.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.