Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Rinnande ögon

Mina ögon rinner ofta utomhus speciellt i vindigt väder. Har inte hittat bra råd från sjukvården

Svar:

Hej!

Om du söker på torra ögon så borde du hitta mer information. Det kan låta motsägelsefullt att du skulle ha torra ögon när dina ögon rinner. I gruppen torra ögon ingår dock olika tillstånd både de där man har för lite tårvätska och de när tårarna rinner. Tårvätskan är normalt lite klibbig så den stannar kvar på ögonen. Får tårvätskan en sämre kvalitet börjar den dock rinna.

Mitt råd är att använda ögondroppar som främjar lipidskiktet i tårvätskan t.ex. Tears again ögonspray.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.