Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Rinnande ögon konstant när jag är ute

Har länge trott att mina rinnande ögon beror på pollen. Men även när jag tar tabletter så rinner ögonen vilket tyder på att det måste vara något mer än pollen. Vad kan det bero på?

Svar:

Hej!

Det kallas lite motsägelsefullt för torra ögon. Antingen har man för lite tårvätska när man har torra ögon eller så blir tårvätskan för tunn så den rinner ned istället för att sitta kvar på ögat. Det finns droppar och sprayer som gör att tårvätskan blir lite trögare och lättare sitter kvar på ögat. Testa med droppar eller spray t.ex. Tears again som innehåller lipider och se om det inte blir bättre.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.