Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Problem med ögonen

Hej! Jag blev opererad för grå starr juni -16. Fick därefter långvarig inflammation och droppade Maxidex(?) ända fram till september. Skaffade därefter nya glasögon. Har nu sedan ca 2-3 månader tillbaka ont i/bakom ögat, en molande värk,  och det liksom öppnar och sluter sig som en kameralins. Har datorarbete hela dagarna.

Svar:

Hej!

Jag tolkar det som att det svartnar emellanåt på ena ögat? I så fall behöver du kolla det hos en ögonläkare. Generellt ska man kolla upp problem med ögonen så fort som möjligt för det är mycket lättare att utföra ev behandling då. Lycka till!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på Medoptik