Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Prickar i ögonvitorna

Hej, 

 

Har haft två grå prickar i vardera öga sedan jag var tonåring, det ena ögat fick före det andra. Vad kan detta vara för något, är lite orolig eftersom det känns som om dem blivit större dem senaste åren, och ett grått litet täcke har lagt sig runt dem prickarna. 


Svar:

Hej!

Man behöver nästan kolla i stark förstoring för att säga vad det är. Det skulle kunna vara en förtunning av ögonvitan eller födelsemärke. Båda alternativen är är ganska vanliga och ofarliga, men eftersom du tycker att det har blivit större är det ju bäst om en läkare får kolla på prickarna. Så boka in en tid hos din familjeläkare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på Medoptik