Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ont i ögonen

Hej

Jag är en kvinna på 37 år som ofta vaknar på natten av att ögat värker. Värken håller på hela natten och avtar fram på förrmiddagen. 

Det är inte alltid samma öga utan det varierar. 

Vad beror detta på? Får inga synförändringar under värken. Har glasögon.

Har även haft nervryckningar i huden under ögat ett bra tag nu. Värken har jag haft i flera år.

Svar:

Hej!

Svårt att säga vad det kan vara, börja med att göra en synundersökning hos en optiker. Då kan man utesluta olika saker och du kan även få hjälp med remiss till ögonläkare om så behövs.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons