Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögonvärk.

Jag har haft en liten ögoninfl. för ca 1 mån sen och fått ögondroppar,men det var för allergi?? Sen har jag använt smörjande ögondroppar Systane och det har blivit lite bättre,men jag har värk i ena ögat,kommer som impulser. Haft det den senaste veckan. Jag är op för ulcerös kolit (ileostomi) och har fibromyalgi.

Tacksam för svar vad det kan vara.

 

Mvh Agneta

 

Svar:

Hej! 

Jag vet inte vad det kan vara som orsakar värken i ögat. Med tanke på din sjukdomshistorik skulle jag rekommendera att ta upp det med din familjeläkare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikAnnons