Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögonsmärta

Jag har haft torra ögon i 6 år, ögonsmärta i 5 år. Torrheten har jag fått hjälp med pluggar men ingen har kunnat hjälpa mig med smärtan. Fått olika salvor/droppar men det har inte hjälpt. Prismaglas har ej hjälpt, jag har ej Sjögrens syndrom. Har svårt att hålla ögonen öppna pga smärtan, svårt att titta rakt fram. Tittar helst ner i golvet. Kan ej se tv, läsa, titta på datorn mm för det gör så ont. Känns som ögonen ska brinna upp. Måste lägga mig vid 6-tiden på kvällen för jag står inte ut med smärtan. Jag orkar snart inte med det här, har t.o.m funderat på självmord. Hjälp mig, Jaqueline.

 

 

Svar:

Hej!

Eftersom du upplever det som att ögonen ska brinna upp misstänker jag att du inte har kommit till rätta med dina torrhetsproblem. Du verkar även ha testat mycket så jag skulle rekommendera dig att träffa en expert på området t.ex. Källmarkskliniken i Stockholm http://www.kallmarkskliniken.se/

Hoppas du får hjälp med dina besvär!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikAnnons