Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ögonsjukdom?

hallå . Jag har en fråga om mitt ena öga. Har märkt av att jag har betydligt sämre mörkerseende på höger öga än . Det är nästan helt mörkt när jag tittar med endast höger öga. Kan detta vara en ögonsjukdom?

Svar:

Hej!

Det kan vara en ögonsjukdom. Det bästa är om du kollar din syn hos en optiker så kan du få hjälp med remiss till ögonläkare om det behövs.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikAnnons