Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögonsjukdom, Stargardts disease, Alternative behandling med Micro current stimulation

Hej!

Jag blev diagnostiserad med Stargardts disease för 5 år sedan.
Eftersom inga kända botemedel finns i dag har jag nödgadts att försöka hitta alternativa behandlingsmetoder.
Det senaste jag stött på är "Micro current stimulation" och "Eloctromagnetic akupuncture". 

Är detta något du hört talas om? Om inte får du gärna antingen vidarebefodra detta eller för mig rekomendera någon som är specialist på sjukdommar i gulafläcken. Vet inte var annars jag ska vända mig. Min nuvarnade ögonläkare verkar konstigt nog inte särskilt intresserad av varken mig eller mina ögon.. Hoppas kunna hitta nån som är.

Tack på förhand!

Svar:

Hej!

Det är en ganska ovanlig ögonsjukdom så tyvärr vet jag inte så mycket. Du kan kolla med Fredrik Källmark på Källmarkskliniken, han jobbar och forskar på S:t Eriks Ögonsjukhus i Stockholm och kanske kan veta om någon forskar på just detta eller är specialiserad på ämnet. Hoppas det finns någon kunnig som kan hjälpa dig!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.