Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ögonproblem

jag får suddiga fläckar för höger öga. ganska irriterande. finns det något man kan göra åt det`?

Svar:

Hej!

Du kan boka en tid hos en optiker för att kolla om det är ett synfel eller en ögonsjukdom som orsakar suddet. Är det en ögonsjukdom får du hjälp med remiss till en ögonläkare. Det är bra om du kollar det så snart som möjligt för ju tidigare en ev ögonsjukdom upptäcks desto lättare är det att behandla.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikAnnons