Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögonmigrän eller glaskroppsavlossning

Hej i måndags när jag jobbade så fick jag som flimmer i vänstra ögat eller mer som rinnande vatten försvann efter 20 min. Jag har glasögon så jag kollade hos optikern min sy hade ändrats lite fick ett par glasögon där det är progressivt glas för att se bättre när jag läser. Har haft det en gån 2012 och 2013 innan och båda gångerna har jag varit hos optikern då har synen varit förändrad jag har börjat jobba i en mataffär och sitter i kassan kan ögat blivit överansträngt tycker symtomen stämmer på ögonmigrän förutom huvudvärken kan det vara glaskroppsavlossning men borde inte symtomerna fortsatt då mvh annika

Svar:

Hej!

Det låter som ögonmigrän eftersom du nyligen har varit hos optiker och denne inte verkar ha sett något konstigt. Ögonmigrän är oftast stressrelaterat och yttrar sig som flimmer som försvinner efter ca 20 min. Efteråt kan man få migränhuvudvärk, men oftast inte. Fortsätter det skulle jag rekommendera att en ögonläkare får undersöka dina ögon.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på Medoptik

Här kan du läsa mer om Ögonmigrän »Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.