Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ögonlock

Hej!.

 Mitt vänstra ögonock har börjat att hänga ner mer än det vämstra, det syns tydgt att d et hänger ner, ser förlamat ut, vad kan det vara för något jag råkat ut för

 

Svar:

Hej!

Om det plötsligt har börjat hänga behöver du bli undersökt av en läkare så fort som möjligt. Har det kommit lite smygande med tiden kan du boka tid hos en optiker. Är det så att ögonlocket stör synen kan man lyfta ögonlocken genom en operation. Hoppas du fick hjälp av mitt svar!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons