Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögonbristning

Hej varför brister det blodkärl i ögat? , är det vanligt att det kan "dyka upp ", med bara ca: 1månad emellan, det är ju inget man lider av, det gör ju inget ont ser mest otäckt ut  MVH/Gunilla

Svar:

Hej!

Det är inte helt ovanligt med spontanblödningar i ögonen. Ögonvitan blir då helt blodutgjuten vilket ser väldigt otäckt ut. Oftast beror det inte på något särskilt utan det uppstår spontant och det är då ofarligt och går över av sig självt. Ibland kan man få det efter trauma mot ögat t.ex. slag och då behöver man uppsöka en ögonläkare. Äter man blodförtunnande medicin kan man även få det lättare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.