Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögonbesvär

Hej! Har nu haft besvär i ögonen i över en månad och det började med att jag hade fruktansvärt tryck bakom ögonen efter en förkylning som dem trodde då var bihåleinflammation utan undersökning, sen fick jag sveda, skav och klåda i ögonen då trodde jag att ögonen var torra och tog då en del ögondroppar utan någon större skillnad nu har jag bara klåda och har haft lite värk i ögonen samt en lätt rodnad runt pupillern vid ögonvrån. MEN mitt vänstra öga har varit mest drabbad och när jag gnuggar mig i det ögat känns det svullet? Hur ska jag gå till väga orkar inte gå runt med detta. måste även säga att jag upptäckte just att ena min tand är rutten/infekterad kan det orsaka ögonbesvär?

Svar:

Hej!

Har man en påverkan på tänderna kan det påverka ögonen i sällsynta fall. Börja med att göra en undersökning hos tandläkaren. Rådfråga denne om du även behöver undersökas av din familjeläkare. Eftersom du verkar ha en infektion i kroppen behöver du först och främst få behandling mot den och då är det bara tandläkare och läkare som kan förskriva medicin.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.