Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögon

låg och läste med mina läsglasögon, klev upp tog på mig mina vanliga glasögon (progresiva) såg då dubbelt i ca 20 sek mycket obehagligt.Vad för fel.

Svar:

Hej! 

Om det bara har inträffat en gång är det inget att oroa sig för. Är man trött kan det hända att ögonmusklerna inte hinner ställa om och då kan man se dubbelt innan de hinner ställa om. Har det inträffat flera gånger och oftare på sistone behöver du kolla upp det hos din optiker eller ögonläkare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.