Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ögon

om en person har hoppande öga eller båda ögonen. kan man göra något åt detta? Finns det något man kan göra när en vuxen person fortafande har problem med att det tar en stund innan synen ställer om sig om man ser mellan långt och nära håll?

Svar:

Hej!

Jag vet inte riktigt vad du menar med hoppande ögon, kan det vara nystagmus du menar?

Om man har problem med att ställa om från långt håll till nära s.k. växlingsproblem kan det med största sannolikhet lösas med glasögon. Har du redan glasögon kan det hända att de är för svaga eller starka. Gör en synundersökning hos en optiker så får du veta hur det ligger till.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg Optiker på Medoptik