Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Ögon

Hej! Jag är 18 år och jobbar som svetsare. Jag har under de senaste halvåret sett en svart fläck som rör sig omkring i vänstra ögat. Jag var hos en ögonläkare och hon sa att hon inte visste vad det kunde va. Nu har jag börjat se lite suddiga mönster lite då och då också. Vad skulle de kunna vara? Kan ha fått skit i ögat genom jobbet men det borde hon sett kan jag tycka.

Svar:

Hej!

Det låter som glaskroppsavlossning vilket är ofarligt och inget man gör något åt. Det borde dock ögonläkaren känna till då det är väldigt vanligt. Om du ser suddiga mönster borde det vara något annat, om du bokar in en tid hos en optiker och gör en synundersökning så kan man se om det är något synfel. Skulle det vara något annat får du i så fall hjälp med remiss till ögonläkare.

Vänliga hälsningar

Peter vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons