Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ögon

Hej !

Jag är opererad för gråstarr fför några år sedan.

Jag upplever ljusa ringar som ramlar ner i utkanten av ögat.

Särskilt om jag ser mkt på tv eller läser mkt.

I övrigt bra synskärpa.

Tacksam för svar !

Bengt Granquist 78 år.

bengtgranquist@gmail.com

 

 

Svar:

Hej Bengt!

Det kan vara reflexer från den konstgjorda linsen i ögat. Vid en gråstarrsoperation ersätter man ögats lins med en konstgjord plastlins som är ganska blank. Det gör att det kan uppstå ljusreflexer på linsens yta. Om du har haft detta fenomen sedan operationen är det antagligen reflexer du ser. Om det är på sistone du upplevt detta kan det vara bra att göra en koll hos en ögonläkare. 

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.