Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: ögon

Västra öga ser bara 60% högra 90%. Jag har beställd tid via remiss men det är lång väntan. Vad ska jag göra ?Är det risk att jag blir blind medan jag väntar?

 

Svar:

Hej!

Ögonklinikerna har högt tryck och långa köer, därför kan det ta ett tag innan man får träffa en ögonläkare. Varje remiss bedöms av en ögonläkare som avgör hur allvarligt/akut det är och hur snabbt man måste komma. Vid t.ex. grå starr är det inget akut tillstånd och inget som man blir blind av i i-länderna och därför brukar väntetiderna vara 3 månader i dessa fall. Så även om du ser dåligt och det är besvärligt så har ögonläkarna koll på att du får komma inom en rimlig tid utan att riskera att bli blind.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på Medoptik Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.