Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Öga-käke

Har fått problem flera gånger i höger öga efter ökad värk i höger käke. Jag har fått regnbågshinneinflammation en gång efter en fruktansvärd värk i höger nederkäke som spred sig till höger överkäke och till slut till ögat. Men tandläkare och käkkirurg hittar inget i käkarna. När jag för ett år sedan drog ut en kindtand i höger nederkäke fick jag en fruktansvärd värk i käken typ nervvärk, men det var inte en infektion enligt tandläkaren. Värken spred sig till höger överkäke och sedan började höger öga rinna kopiöst. Jag väntade några dagar innan jag tog kontakt med ögonläkare. Han såg inget fel, men jag märkte att tårvätskan minskade betydligt efter att jag fått bedövningsmedel i ögat. Jag har ständigt värk i käkarna och även lite ont jämt i höger öga. En gång skulle jag prova en tens-apparat på höger sida av ansiktet enligt tandläkarens förslag. Efter en dag uppstod massor av svarta fläckar i höger öga och jag fick blixtar i synfältet. Då såg ögonläkaren dragningar i näthinnan. Jag är övertygad att det finns kopplingar mellan ögon och käkar i mitt fall. Men får ingen hjälp eftersom det inte finns någon kontakt mellan tandläkare och ögonläkare. Vad ska jag göra?

Svar:

Svårt att ge ett svar enbart på din beskrivning. Kan vara symtom som vid migrän eller spänningshuvudvärk. Vi rekommenderar dig att söka läkare för vidare bedömning.Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.