Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Nervryckningar i ögonlocken

Undrar varför jag har fått så irriterande nervryckningar i ögonlocken? Har använt linser i flera år. Kan det ha en inverkan?

Svar:

Linser leder inte normalt till nervryckningar i ögonlocken. Det är svårt att med din korta beskrivning svara på orsaken. Det kan vara en irritation i ögat som ger dessa symtom. Om ögonen känns irriterade kan receptfria tårsubstitut hjälpa. Går besvären inte över är det lämpligt att ta läkarkontakt.