Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Nervknuta

hej,

 

min son kan inte öppna ett öga och öppnar han det kan han inte röra ögongloben

han har varit och tagit en massa prover men enda svaret han fått ät att nerver ligger i kläm

och han har en knuta bakom ögat.

han har varit inlagd på KSS i Skövde men väntar fortfarande efeter 14 dagar på ytterligare svar

han äter cortison för de tror det kan vara en infektion.

var finns bra neurolog för fortsatt utredning?

hälsningar och mycket tacksam för svar

gunnel

Svar:

Hej!

Det är verkligen inget vanligt det din son har råkat ut för och inget som man som optiker kommer i kontakt med direkt, så tyvärr har jag svårt att hjälpa dig med något konkret. Som optiker jobbar man även främst mot ögonläkare och ortoptister. Det finns antagligen olika specialområden inom neurologin så läkarna borde ha bäst koll på vem som vet mest om din sons åkomma och som lämpar sig bäst att ta sig an fallet. Annars är det främst på större sjukhus som de brukar ha nischade specialister.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på Medoptik

 

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons