Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Näthinneavlossning

För ca 30 år sedan fick jag efter ha fått en bandyboll i ögat ,näthinneavlossning. Efter operation fick jag mycket sämre syn. då sa man att det inte gick att göra något åt det. Så min fråga är om det har skett något på 30 år som gör att det skulle gå att få bättre syn igen,en operation kanske?

 

Svar:

Hej!

Om näthinnan väl har skadats så går det tyvärr inte att reparera den, inte ens idag med alla tekniska framsteg. Det är därför som det är viktigt att upptäcka olika ögonsjukdomar tidigt innan det blir skador, då kan de oftast förebyggas.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.