Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Nåt skumt med mitt öga

Hej, 

Jag har under några dagar varit ganska torr i mitt högra öga. Det känns också lite svullet även fast det säkert inte är svullet. När jag tittar åt höger eller upp så gör det ont i ögat. Jag har också blivit lite ljuskänsligare på det ögat och synen har försämrats. Jag vet inte om synen försämrades på grund av det som hänt.

 

Vad kan detta bero på? Ska jag kontakta min optiker?

Jag måste tillägga att jag är närsynt och använder linser.

 

Tjej, 14

Svar:

Hej! 

Eftersom du har problem med ögat ska du börja med att ta paus från linserna. Om du har en ögoninfektion på gång kan det bli allvarliga skador med linser på ögonen. Sen behöver du få dina ögon kollade hos din optiker för eventuell remiss. 

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.