Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Något som åker omkring inne i ögat?

Hej,

I går trodde jag att det var en fluga omkring mig men jag såg senare att jag har ngt i ögat som fölljer mina ögonrörelser  ser ut som dammkorn eller liknande. Vad? Har tagit ögondroppar och tvättat vänstra ögat. Ingenting utanpå.

Mvh Tommy Vestberg Leksand  

Svar:

Hej!

Det låter som glaskroppsavlossning vilket är helt ofarligt. Ögat är ihåligt och fullt med vatten. Med tiden kan det lossna som små flagor inne i ögat och när de flyter fram i synfältet ser man de som små flugor, garnnystan, dammfläck etc. Det blir ungefär som en snöglob som man skakar. I bland kan det påverka synen så därför är det bra att göra en koll hos en optiker för att se så att dina ögon mår bra.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på Medoptik