Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Liten "plupp" i ögat

Hej! 

Jag har haft detta ett tag. Kanske ett år..

ser det farligt ut. Ska jag gå till dr eller bara strunta i det?  Jag har inga besvär. 

Mvh Anna

Svar:

Hej!

Det ser ut som pinguecula som är en godartad bindvävsutväxt som de flesta vuxna har och som är ofarlig. För att kunna avgöra helt säkert behöver man dock kontrollera utväxten i ett biomikroskop i stark förstoring. De flesta optiker har ett biomikroskop så mitt råd är att boka tid hos en optiker för kontroll. De har kunskap och befogenhet att remitera vidare om det behövs.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.