Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Lazek behandling

Hej genomförde en Lasek behandling för ca 2 år sen.. Ser ganska bra numer uran glasögon.. Men ibland när ja ska läsa nåt eller avstånds berömma då blir det fel.. samt läsa på en bil glödlampa då blir det som en spegel.. Alltså ser inget. .. Är detta nåt som kommer försvinna ...

Svar:

Hej!

Oavsett om man korrigerar ett synfel med glasögon, linser eller laseroperation så ändras synen och blir ofta sämre med tiden. En vanlig missuppfattning är att laseroperationer ska göra att man aldrig behöver glasögon igen, men det är fel för ögat och synen ändras genom hela livet. Mitt råd blir därför att göra en sunyndersökning hos en optiker så får du veta om du har fått ett synfel som stör din syn. Ha en bra dag!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på Medoptik