Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Långvarig gulaktig vävnad på ögonlockskanten.

Den gula vävnaden med ögat stängtÖgat öppet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hej, jag har under flera år (10?) haft vad som ofta misstas för "morgonsömn" på kanten av mitt högra ögonlock. Det började som lite "extravävnad" bara på själva kanten. Med åren har det sakta med säkert växt sig större och liksom spridit sig bland ögonfransarna utan att jag orkat ta tag i det, men nu känner jag att någon måste göras. Är det vanligt? Finns det något jag kan göra själv?

Med vänliga hälsningar, Marcus Lundberg

Svar:

Hej Marcus!

Jag kan inte se bilderna, men för att vara säker på att det inte är en infektion är det bra om en läkare får kolla på dina ögon. För att få rent under tiden kan du torka med en ren handduk som du blöter med ljummet vatten.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.