Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Jag har väldigt lätt till tårar - vad beror det på?

 

Hej,

Har lätt för att reagera på både sorgliga och glada händelser.
Tårarna rinnger då väldigt lätt.

(När jag var i tonåren rann tårarna på våren när solen kom och jag var överhuvudtaget mycket  ljuskänslig.)

Är det bra eller dåligt med alla tårar eller spelar det ingen roll?

Har läsglasögon och ett brytningsfel men inget som besvärar.

Lisa

 

 

Svar:

Hej!

Att tårarna rinner lätt kan bero på torra ögon. Testa fuktande ögondroppar, gärna i gel-format, utan konserveringsmedel och som innehåller mycket hyaluronsyra. Droppa 3-6 gånger per dag så ska dina tårar bli mer trögflytande och inte rinna lika lätt. Det är ingen behandling för det finns det inte mot torra ögon, men så länge du droppar rinner de mindre.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons