Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: hornhinnan

Hej

När jag var liten fick jag en ögoninflammation sedan bildades  ett ärr på hornhinnan. Ärret finns på båda ögonen, den täcker nästan lika stor område på båda ögonen. Ärret täcker nästan hela Iris och en halv del på pubill på båda ögonen. Jag har brytningfel och ser sämre på högra ögat.Däremot har jag torra ögon, som jag just nu droppar med ögondroppar för torra ögon. Min vardag och mina upplevelser påverkas mycket av den här besvären beroende på att ögonen är så pass känsliga.

jag har varit hos ögonmottagningen många gånger, har även träffat ögon doktor och en hornhinna specialist. De har sagt att de inte kan göra nåting varken  behandla eller operera bort ärret, för att det skulle bli värre om de hade opererat bort den. utan de  befallde mig att jag  ska fortsatte med de ögondroppar och ett bar glasögon som jag har.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen för att behandla min situation. 

Vad skulle du rekommendera mig åt ärret? , för jag tror att ärret är orsaken till torra ögonen och brytningfel.

Svar:

Hej!

Jag skulle rekommendera dig att kontakta Källmarkskliniken http://www.kallmarkskliniken.se/ som är specialister på torra ögon och borde kunna ge bäst hjälp när det gäller specialfall som ditt verkar vara. Rent generellt kan man inte göra mycket åt ärr, det är därför det är viktigt att jobba förebyggande och snabbt sätta in åtgärder vid infektioner så man förebygger ärrbildning. Hoppas du får hjälp med din ögon!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.