Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Hjälp

Hej har ett stort bekymmer vid inskolning som hållt på ett bra tag nu och jag börjar bli väldigt orolig. Har stort bekymmer vid insomning när ja ska somna så får jag på höger sida oftast att ögonlocket fastnar och jag ser blixtrande ljus sen har jag svårt att öppna ögat känns som det fastnar när jag ibland öppnar det så ser jag suddigt dimmigt, detta kan ske flera gånger per kväll och jag vågar knappt blunda för att det ska hända igen, oftast när jag ligger på sidan så är det värre. Detta kan ske flera nätter i rad men sen upphöra flera nätter, skakningar i kroppen och att ena hjärnhalvan domnar brukar också komma i samband med det så vad kan det vara ? Ser fram emot svar hände nyss precis o här ligger jag vaken vågar inte somna om mvh damir

Svar:

Hej!

Jag vet inte vad det kan vara så jag skulle rekommendera dig att boka tid hos din familjeläkare eftersom det inte bara är ögat som är involverat. Hoppas de löser dina problem!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.