Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Gul ring runt iris

Hej! Min mamma, 63 år har under flera år haft en gul ring i irisens utkant. Jag har försökt hitta något på nätet om det men utan att lyckas. Vad kan det bero på? Hon har tidvis varit mycket stressad. Bild finns här: https://www.dropbox.com/s/ixsqzs0oz14w1l9/Foto%202017-01-01%2012%2050%2015.jpg?dl=0

Svar:

Hej!

Det ser ut som vanlig och ofarlig pinguecula men för att vara säker behöver man kolla med utrustning som finns hos optiker eller ögonläkare. Så vill du veta exakt vad det är behöver din mamma boka en tid hos en optiker eller ögonläkare som får undersöka det. Pinguecula är en förtjockning av bindväven som är vanligt att få när man blir äldre.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikAnnons