Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Grumlingar

Hej, är 22 år och har haft ganska mycket grumlingar under de senaste året, så pass så att de är svårt att undvika att inte fokusera på dom. Svarta och genomskinliga som flyter i synfältet och om jag tittar på t.ex ljus bakgrund eller himlen så syns de allra bäst. Tycker även att d är små prickar som "blinkar" lite när jag tittar på blå himmel men dom är extremt små. Är detta något man borde kolla upp, kan något göras mot dessa grumlingar? Tack på förhand. 

Svar:

Hej!

Det låter som du har glaskroppsavlossning vilket är ofarligt och väldigt vanligt. Det är inget som man gör något åt om det inte blir extremt mycket prickar väldigt plötsligt och man även ser som blixtar, då behöver man åka in till akuten för att utesluta näthinneavlossninng. Är du orolig skulle jag boka in en synundersökning hos en optiker som får gör en koll. Ha en fortsatt skön sommar!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikAnnons