Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Grumlingar i synfältet

Hej!

 

Jag har upplevt grumlingar i synen sedan en månad tillbaka vilket gör att jag fokuserat ganska mycket på detta och haft oro över en incident förra året då jag tittade mot solförmörkelsen som skedde. Kan denna incident kunna ha påverkat mina ögon och lett till grumlingarna? Annars har jag inga problem med synen eller liknande. Det är mest oron över att jag kan ha skadat ögonen.

 

Tacksam för din återkoppling och rådgivning.

Med vänliga hälsningar

Svar:

Hej!

Det är svårt att svara på utan att ha undersökt dina ögon. Det bästa är om du bokar tid hos en optiker som även gör hälsoundersökningar så borde du får svar på din fråga.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.