Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Gråsvarta fläckar i ögonvitan bebis

Hej, Vår 6 månader gamla bebis har två ganska stora gråsvarta fläckar i ögonvitan (vänstra ögat). Hon har haft det sen födseln och vi tänkte att det kanske skulle bli ljusare eller försvinna med tiden. Men den är oförändrad. Vad är det? Med vänlig hälsning, Sara

Svar:

Hej!

Om ögonvitan är lite tunnare kan det synas som grå fläckar, det är ganska vanligt hos äldre. Barn har jag inte lika stor koll på så jag skulle rekommendera att en läkare kollar på det för säkerhets skull. 

Vänliga hälsningar 

Peter Vetterskog - Leg optiker på Medoptik Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.