Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Grå fläckar på ögonvitorna

Hej!

 

"Välj område".... Närmast kom jag till "Optikern" fast jag egentligen sökte ögonläkare.

Hoppas på svar i alla fall!

Det är så att jag undrar vad det är när manhar grå fläckar på ögonvitorna?

 

MVH

Gun U

Svar:

Hej!

Med åldern kan man få olika former av skönhetsfläckar på ögonen t.ex. mörka fläckar på ögonvitorna. Oftas är det ofarligt, men har de uppkommit på kort tid eller om du slagit dig så är det bra om en ögonläkare kollar ögonen.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons