Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Glasögon efter gråstarroperation

Jag opererades för gråstarr på höger ögat för 6 dagar sedan.

Före operation använde jag glasögon med minus 4 vänster och minus 5 höger öga.

Ska fortsätta använda dessa glasögonen ? Jag ser bättre med glasögonen på.

Svar:

Efter en starroperation brukar man behöva nya glasögon med annan styrka. Därför är det bra att göra en synundersökning hos optiker 6-8 veckor efter starroperationen.

Vänliga hälsningar
Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.