Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Glaskroppsavlossnin

Vad har du för erfarenhet av glaskroppsavlossning? Är bara 35 år och får sen 3 år tillbaka mer och mer besvär. Kan man operera? Detta stör hela mitt liv!

Svar:

Hej!

De flesta har lite glaskroppsavlossning och kan se någon enstaka prick svepa runt om man ser mot en ljus vägg. Om du upplever att det blir fler och fler prickar och att besvären tilltar bör en ögonläkare undersöka dina ögon.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons