Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Går en chalazion över av sig självt?

Hej!
Jag har haft en Chalazion under ögat i över ett år nu. Jag undrar bara om den kommer att försvinna av sig själv förr eller senare eller om det kan vara så att den sitter i för resten av livet?

Jag är verkligen inte sugen på en operation.

Svar:

Hej! 

Det kan gå över av sig självt, men då borde det ha gjort det vid det här laget. Har du testat varma kompressorer och massage? Det finns även andra behandlingar än kirurgi. Det bästa är om en ögonläkare får undersöka dig och ge råd.

Vänliga hälsningar 

Peter Vetterskog, leg optiker på Medoptik Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.