Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Gäller hög myopi

Hej

Min dotter som är 7 år har en hög myopi på -7,00, båda ögon.

Nu börjar tårar rinna och hon anstränger sig mycket för att kunna läsa trots de glassögon man har rekommenderat.

Är operationen lämplig vid den åldern?

Vad kan vi tänka på

Mvh

Rutabagaya Nkurikiye

Svar:

Hej!

En operation skulle tyvärr inte bromsa upp synförsämringen, det gör det bara bra för stunden. Barns syn brukar kunna ändras mycket därför brukar man inte rekommendera en operation förrän man blir vuxen. Eftersom din dotter har problem skulle jag be ögonläkaren att kolla på hennes ögon igen. Hoppas det löser sig för henne!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.