Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Fysisk träning vid våt makuladegeneration?

Hej 

Mars 2015 fick jag blödningar i vänster öga och till sist mitt i gula fläcken som man inte kan göra någonting åt. Jag ser nu  skuggor och ögat flimrar ofta och då ser jag föremål mer i dimma. Det kan komma liten blödning ibland, känns i alla fall så. Höger öga torr makuladegeneration. Jag gör gymnastik hemma en kvart varje dag men hoppar inte och drar inte tungt. Hur mycket vågar jag träna. Ökad risk för blödningar? Ögonkliniken Mölndal har avskrivit mig för ytterligare besök i dagsläget. Vänliga hälsningar Inga

 

 

 

Svar:

Hej Inga!

Vad jag vet ska inte träning vara någon fara vid makula degeneration, men vill du vara helst säker för just ditt fall bör du fråga din ögonläkare.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.