Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Förändringar i Iris

Jag är 16 år och jag har under cirka 9 månader nu upplevt färgförändringar i irisen i båda ögonen. Jag hade helt bruna ögon innan men nu så har jag nästan inget brunt kvar i någon av irisarna. Dom har pyttelite brunt kvar intill pupillen följt av blå/grönt och sedan längst ut svart. Det som jag också märkt är att det högra ögat är mörkare än det vänstra. Vad kan detta bero på och finns det något sätt att få det att slutas förändras? För just nu när ny teknik och säkerhet kommer ut med iris-skanner så är det i mitt fall omöjligt att använda.....

Svar:

Hej!

Förändringar i iris kan bero av flera olika orsaker så det bästa är om du gör en synundersökning så en optiker får titta närmare på det.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg Optiker MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.