Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Följdfråga på hypertyreosfrågan

Hej!

Tack för snabbt svar. Satt själv och läste om just dold skelning igår och det kändes som det passade in ganska bra på hur jag upplever det. Optikern gjorde en undersökning sist där jag fick "följa pennan" med blicken och sa faktiskt att jag hade mindre skelning på närmare håll men att detta är något som många har.

Kan det trots sin "vanlighet" och att det inte var någon större skelning kunna orsaka de besvär jag upplever? Ska i så fall lyfta den frågan med optikern på torsdag när jag ska dit. 

Svar:

Hej! 

Pennan ger mer en fingervisning och ska man veta om det ger problem behöver man mäta upp hur starka dina muskler är. Det viktigaste är dock vad du själv upplever och eftersom du besväras tycker jag man ska gå till botten med det hela. Du ska kunna ha glasögon som gör att det känns vilsamt och skönt för dina ögon. Med linser tror jag det blir svårt att hitta en bra lösning främst för att du har för litet synfel. Därför tror jag mer på glasögon eller ortoptiska från en ortoptist. 

Vänliga hälsningar 

Peter Vetterskog - Leg Optiker på Medoptik Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.