Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Följdfråga ang ögonmigrän eller glaskroppsavlossning

Hej du sa att optikern inte märkte nått konstigt på mig min fråga hur kan de se om det är Glaskroppsavlossning ? Jag ska nog inte googla blir orolig blir orolig för näthinneavlossning men då borde man ha symtomer eller jag hade inte mer än det flimret i 20 min men ser som små svansar i ögonen men det kom inte efter detta de har jag jämt haft tacksam för svar ( kan ögat bli överansträngt när man sitter i en kassa med skärm om synen är sämre

Svar:

Hej!

Man måste titta in i ögat med speciell utrustning för att se om det är glaskroppsavlossning. Man bedömmer det även på anamnes och historik.

Om du har dålig syn och tittar på något på nära håll t.ex. en dator eller kassaskärm utan glasögon eller för svaga/starka glasögon blir dina ögon överansträngda. Det yttrar sig som trötthet/ansträngdhet i ögonen och med tiden kan man även få huvudvärk.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons