Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Blixt i synfältet

Hej!

Jag har denna vecka fått en mystisk "synvilla" som uppenbarar sig som en blixt i synfältet ( högra ögat och höger kant av synfältet) men som sedan snabbt försvinner då jag fokuserar ögat på nytt i annan vinkel. Trodde först det hängde ihop med migrän som jag haft sedan tonåren, nu är ja 52 år, men vid migränhuvudvärk har jag alltid förr fått det på vänster öga och mitt i synfältet så att det blir dimmigt i mitten. Dessutom har inte huvudvärken kommit på samma sätt nu,  utan snarare bara en liten sidovärk. Dvs. vad kan detta blixtrande vara och hur råda bot på det ??

Svar:

Hej!

jag tror att det vore bra om du fick dina ögon undersökta av en ögonläkare för att utesluta näthinneavlossning. Börja med att göra en undersökning hos en optiker så kan denne remitera dig vidare om så behövs.

vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.