Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: EDS och kontaktlinser

Hej!

Sjukdomen EDS (muskelsjukdomen) ska påverka både ögonvita och hornhinna och göra dem mer sköra. Vet du om det är ett problem att tillpassa kontaktlinser till någon med EDS?

 

Svar:

Hej!

Jag känner tyvärr inte till någonting om EDS, men om det ger skörare hornhinnor är det antagligen inte bra att använda kontaktlinser. Det bästa är att du frågor din ögonläkare om man kan ha kontaktlinser om man har EDS.

Vänliga hälsningar

Peter vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons