Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Dimsyn och "ådring"

Jag har ställt tidigare frågor om mina ögon, senaste frågan var om de färgade prickarna i synfältet.

Dessa har försvunnit för stunden och har hållit sig borta i kanske en vecka nu.

Men ända sedan jag börjat få problem med ögonen har jag haft en slags dimsyn på vänstra ögat.

Jag har frågat mina ögonläkare de gånger jag har varit på besök och dom säger att det kan vara dropparna, men jag kan ha dimsyn långt efter att jag har tagit dom. Sist jag frågade så sa läkaren att det berodde på att min hornhinna var förtunnad av uttorkning och såret som jag har (se tidigare frågor).

 

Innebär detta att enda sättet för mig att bli av med dimsynen är att få en ny hornhinna? Eller finns det mediciner?

Mitt öga ser för övrigt väldigt bra ut nu medan jag kurerar mig med Oftaquix dropparna. Det har blivit lite åderbildning eller vad det kallas runt om på ögat, på grund av uttorkningen tidigare. Är det också något som kan förbättra och bli av med?

 

MVH

Svar:

Hej!

Om du upplever dimsyn kan det hända att du har ett synfel som behöver justeras. Ögonläkare hinner oftast inte kontrollera synfel och glasögonstyrkor så noga därför är det bra att få sånt kollat av en optiker. Så börja med ett optikerbesök.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons